Typisk Tiff – 2018

1 Billettkrøll. Den digitale verden legger alltid ut noen snubletråder når billettsalget starter. Det skjer hvert bidige år. Uten unntak. Du må alltid regne med å bruke minst en hel arbeidsdag på å håndtere feilmeldinger, stå i telefonkø til billettskranken, sende mailer og purremailer, før du til sist kommer i mål med billettkjøpene. Moralen er: legg inn en feriedag den dagen du skal kjøpe billetter. Du trenger mer tid enn du tror.

2 Dårlig tid. Forflytning mellom de ulike visningene er alltid en utfordring. Når man planlegger dårlig blir det lite tid til forflytning, og været i Tromsø bidrar jo sjelden til at problemet blir mindre. Løping på hålkeføre eller i et tykt lag med sørpe er risikosport. Husk brodder. Og gummistøvler. Og regn med våte sokker og sko. Og kalde føtter. Og høy puls etter løpeturene.

3 Kø. Overalt. Hele døgnet.

4 Snorking. Det er alltid noen som sovner i salen. Kan skje den beste.

5 Popcorn-tabben. På kino spiser man popcorn. På festival gjør man det ikke. År om annet tar folk med seg popcorn inn i salen, til hoderystende forargelse fra omgivelsene. Det er pinlig. Nesten like pinlig som å klappe når flyet lander. Eller å gjøre high-five. Dette er tross alt ikke kino. Det er festival. Spis gjerne popcorn før du kommer og konsentrer deg heller om filmen når du har satt deg i salen. Om du ikke sovner da. For det er lov.

6 Damer med frisyrer. Opptrer gjerne i flokk, er mellom 55 og 70. Høy utdanning, markante briller og – som sagt – frisyre. Alltid fin på håret. Dette er venninnene som har filmfestivalen som sin årlige jentetur. De er alltid i godt humør, kler seg tøft og virker verken satt eller patetisk ungdommelig. Stilige damer, med andre ord. Ofte sett med et glass rødvin i hånda. Det kryr av dem under festivalen. Godt voksne herrer bør kjenne sin besøkelsestid.

7 Fjällrevensekker

Ubrukte filmbilletter. Det er alltid ubrukte billetter med hjem. Årsaken kan være flere. Du kan ha planlagt dårlig og kjøpt billetter til filmer som går samtidig. Alternativt kan det være at du har vært på fire visninger en dag og rett og slett ikke orker visning nummer fem. Eller kanskje treffer du kjentfolk du ikke har sett på årevis; da prioriteres mimring og vin foran film.

9 Flyforsinkelser. Mest typisk skjer det ved ankomst Tromsø. Snøen laver ned, og du må  belage deg på å lande på Bardufoss etter å ha sirklet over Tromsø i en uendelighet, for så å kjøre buss til Tromsø. Konsekvensen av å komme fire timer forsinket frem er at du sitter igjen med ubrukte filmbilletter, jf. punkt 8. Er du av den iherdige typen kan du søke refusjon via reiseforsikringa. Rekk opp hånda alle som gidder det!

10 Tiffing. Kafe, vin, øl og mat. Gamle kjente og nye kjente. Veldig hyggelig. Husk å skifte sokker samtidig. Og tørke skoene. Det er sikkert en panelovn i nærheta som du kan parkere skoene på.

Legg igjen en kommentar